ELS IOGURTS DE LA FARMÀCIA CODINA

L’any 1911 en Salvador Codina i Duran impulsa la remodelació de la farmàcia situada al carrer del Forn número 7. L’esperit emprenedor, l’excel·lent qualitat de la llet local i l’ús de l’elevada temperatura del subsòl de Caldes porten a en Salvador Codina a ser pioner als Països Catalans en l’elaboració de iogurts que esdevindran de reconegut prestigi.

Tant és així, que aquests iogurts acabaran sent recomanats com a aliment – medicament per als trastorns digestius i es comercialitzaran a la seva farmàcia, arreu del Vallès i a Barcelona.

El negoci dels iogurts va durar aproximadament des del 1920 fins al 1963. Es van deixar de produir quan la qualitat de la llet local va deixar de ser l’adequada.

L’exposició “Els iogurts de la farmàcia Codina” explica la història de la nissaga de farmacèutics Codina, el procés d’elaboració del iogurt calderí, les propietats dels iogurts artesanals i la biografia del fundador de tot plegat, Salvador Codina i Duran, a través de plafons i imatges antigues. El recorregut per aquesta part de la història de la vila inclou algunes eines i materials antics emprats fa un segle.