Exposició Sala Delger · ‘Dones, el nostre interior’ de Pamela Lozano

A partir del 6 de setembre.

El Museu Thermalia exposa a la Sala Delger “Dones, el nostre interior”, una exposició captivadora que explora els poders del cos femení a través de l’art de Pamela Lozano. Aquesta mostra aborda temes sovint silenciats per la societat, revelant la bellesa i el poder espiritual del Chakra Sacre.

Pamela Lozano, professora d’art, ceràmica i artista autodidacta d’origen argentí amb arrels italianes i basques, va redescobrir el seu art espiritual el 2016. Des de llavors, ha creat més de 16 sèries d’escultures i pintures que ha compartit en diverses exposicions a Barcelona i una internacional. Actualment, produeix i dirigeix el programa radiofònic “El Cor de l’Art” a Ràdio Caldes, on entrevista personalitats del món de l’art.

L’exposició “Dones, el nostre interior” ofereix una mirada profunda envers els poders del nostre cos que des del principi dels temps, la societat masclista ha intentat ocultar. Les escultures i pintures de Pamela exploren els tabús al voltant del cos femení, com la vulva i les seves funcions, qüestions sovint ignorades per la manca d’educació espiritual, psicològica i sexual.

Pamela es pregunta per què les dones sovint no coneixen el seu propi cos: què és el clítoris, on són les glàndules de Skene i Bartolino, o si durant l’excitació produïm “Aigua de Mar”. Aquesta informació, que ha descobert al llarg de la seva vida, l’ha expressat a través de l’art per mostrar la bellesa i el poder espiritual del Chakra Sacre.

L’exposició també tracta de la desigualtat en l’accés al coneixement del propi cos, comparant la vergonya de les visites ginecològiques amb la naturalitat de les visites a l’odontòleg. Pamela subratlla el poder creador del Chakra Sacre, una energia al·lucinant, empoderadora i transcendental que ens connecta amb l’Univers mitjançant el plaer.

A més, l’exposició aborda la mutilació genital femenina, denunciada per figures com Waris Dirie, i subratlla la importància de transmetre el coneixement sobre el cos i el plaer femení, tal com ho fan les ètnies ancestrals.

Per tota aquesta informació que ens ajuda a ser lliures i conscients de les nostres capacitats, Pamela ha creat aquesta sèrie d’escultures ceràmiques i pintures on l’ànima és la protagonista. A través de plomes que inspiren l’elevació espiritual en conjunció amb l’Univers, ens mostra que tots som part de l’AMOR.

Descobreix aquesta exposició única i acompanya’ns en un viatge de descoberta i empoderament femení.

@artecreado @pamelalozanoarte