TALLERS DIDÀCTICS

El servei pedagògic del Museu Thermalia us proposa fer visites guiades pel ric patrimoni de la vila que es complementen amb tallers didàctics. Els tallers adaptats a cada edat, es poden dividir en dos grans blocs temàtics: els Tallers de Termalisme, activitats a l’entorn de l’aigua termal de Caldes, i els Tallers d’Art, que tenen com a nexe d’unió les obres de Manolo Hugué i de Pablo Picasso.

Els tallers artístics són a càrrec del professorat del Taller d’Art Manolo Hugué

TALLERS DE TERMALISME

  • CONTE DEL LLEÓ MIQUEL

    DSC01395_web DSC01351_web

    (alumnes d’escola bressol i P3)

    Activitat dirigida als més petits, en la que els alumnes visiten la Font del Lleó i les Termes Romanes i se’ls narra un conte a través del qual s’explica de manera mitològica els beneficis de l’aigua termal. En acabar pinten un dibuix del personatge principal de la història, el lleó Miquel.

  • VESTIM-NOS DE ROMANS!

    visita taller veure vídeo

    (alumnes d’educació infantil)

    Activitat en la que els alumnes visiten la Font del Lleó i les Termes Romanes i se’ls explica a grans trets la història d’aquests espais. En acabar fan un taller en el que es disfressen de ciutadans romans.

  • FEM SAFAREIG AL SAFAREIG

    visita taller veure vídeo

    (alumnes de cicle inicial)

    Activitat a l’entorn del safareig d’aigua termal. Els alumnes fan una visita guiada a la Font de Lleó i a l’exposicio de termalisme del Museu, i posteriorment un taller que consisteix a rentar roba en un dels safareigs d’aigua calenta de Caldes.

  • OFICIS TERMALS - FEM UNA ARGOLLA DE VÍMET

    samsung 130 vimet  veure vídeo

    (alumnes de cicle mitjà)

    Activitat sobre els oficis que s’han desenvolupat al voltant de l’aigua termal. Els alumnes fan una visita guiada a la Font del Lleó i a l’exposició de termalisme del Museu, i després un objecte de vímet, taller relacionat amb un dels oficis més tradicionals de Caldes de Montbui.

  • ROMANS I TERMALISME - ELABOREM UN UNGÜENT ROMÀ

    visita_romans taller_unguent veure vídeo

    (alumnes de cicle superior)

    Activitat per conèixer les termes medicinals romanes de Caldes de Montbui. Els alumnes fan una visita guiada a la Font del Lleó, les Termes Romanes i l’exposició de termalisme del Museu, i després un taller relacionat amb la cultura termal i curativa dels romans, en que el·laboren un ungüent amb elements naturals com la cera o les plantes aromàtiques.

  • CIRCUIT TERMAL

    circuit_termal ct_WEB

    (cicle mitjà, cicle superior, eso i batxillerat)

    Recorregut pels diferents espais i monuments emblemàtics relacionats amb el fet termal i la història del municipi.

  • VISITA AL POBLAT IBER DE LA TORRE ROJA

    _MG_0171

    (cicle superior i eso)

    Excursió a peu des de la plaça de la Font del Lleó fins al poblat iber, un cop allà, explicació de tot el context històric relacionat amb les restes iberes i medievals de la zona.

TALLERS D’ART – FILFERRO

  • JOIES

    visita_joies_web   joies_web   veure vídeo

    (p5 i cicle inicial)

    Visita guiada a l’exposició de Manolo Hugué durant la qual s’explica la vida de l’artista, posant especial èmfasi en el moment en que va fer joies. En acabar la visita, els alumnes realitzen un taller en el que ells mateixos fan joies amb diferents materials.

  • ESCULTURA ABSTRACTA

    escultura_abstracta escultura_abstracta veure vídeo

    (p5 i cicle inicial)

    Visita guiada a l’exposició de Manolo Hugué i Picasso durant la qual s’expliquen anècdotes de la de la vida dels artistes a través del viatge d’aquests a París. Es parla dels diferents materials que poden utilitzar els artistes per fer les seves escultures i de les diferències entre una escultura abstracta i una de figurativa. En acabar la visita, els alumnes fan un taller per construïr una escultura abstracta.

  • FIGURA

    visita_figura figura veure vídeo

    (4rt, cicle superior i eso)

    Visita guiada a l’exposició de Manolo Hugué durant la qual es fa un repàs a la biografia de l’artista. Els nens i nenes realitzen un dossier didàctic que s’enduen a escola. Tot seguit fan un taller d’escultura on es treballa el coneixement de la línia que envolta el buit com a mitjà que ordena el volum de l’espai.

TALLERS D’ART – PINTURA

  • PETJADES

    visita_segells taller_segells   veure vídeo

    (educació infantil)

    Visita a l’exposició de Pablo Picasso durant la qual fem un repàs a la seva biografia a través dels principals estils que va desenvolupar i dels seus elements més simbòlics. En acabar els nens i nenes fan un taller de tècnica mixta de gravat i pintura utilitzant les petjades del toro i el colom picassians.

  • SILUETES

    (cicle inicial)

    Visita a l’exposició de Manolo Hugué durant la qual fem un repàs a la seva biografia, fixant-nos sobretot en la seva vessant més pictòrica, així com en el seu interès pel món taurí. En acabar els nens i nenes fan un taller de pintura utilitzant la figura del toro com a element principal.

  • MOVIMENT

       pintura_visita_web taller_moviment veure vídeo

    (cicle mitjà)

    Visita a l’exposició de Picasso durant la qual expliquem breument la seva biografia, i ens fixem en la seva qualitat narrant històries a través de la pintura. En acabar els nens i nenes fan un taller de pintura on realitzen un tríptic que evoca el moviment.

  • LÍNIA DIRECTA I SUPERPOSICIÓ

    (cicle superior)

    Visita a l’exposició de Pablo Picasso durant la qual narrem trets bàsics de la seva vida, i parlem de les anècdotes que hi ha entorn les obres de la sala. En acabar es fa un taller d’aquarel·la i tècnica mixta, utilitzant objectes com a elements principals.

TALLERS D’ART

  • FANG

     visita toro  veure vídeo

    (educació infantil)

    Visita guiada a les exposicions d’Hugué i Picasso posant especial atenció a la presència del toro en l’obra dels dos artistes. Posteriorment, en el taller, treballen el modelatge amb fang centrant-se en aquest animal.

  • COLOM PICASSIÀ

    visita_colomcolom  veure vídeo

    (cicle inicial)

    Visita guiada a l’exposició de Pablo Picasso durant la qual s’expliquen alguns dels seus estils més representatius, desenvolupant el tema del simbolisme i apuntant al colom com a símbol destacat en la seva obra. En el taller treballen el volum a partir de tires de cartró i retalls de teles tot elaborant un colom.

  • FAUNE

    visita_faune taller_faune veure vídeo

    (cicle mitjà)

    Visita guiada a l’exposició de Picasso durant la qual es parla d’alguns dels seus estils més representatius, desenvolupant el tema del simbolisme i apuntant al faune com a símbol destacat en la seva obra. Al taller fan una màscara a partir del concepte de textures amb diferents elements naturals.

  • FOTOGRAFIA

    9839_petita 9855_petita veure vídeo

    (cicle mitja, cicle superior i ESO)

    Visita guiada a l’exposició de Manolo Hugué durant la qual es parla del retrat a partir de fotografies de Manolo i la seva família. En acabar la visita, es realitza un taller on es treballa el retrat fotogràfic a partir de diferents plans.

TALLERS D’ART – GRAVAT

  • ENTENEM QUÈ ÉS UN GRAVAT - COLOM I TORO

     visita_colomitoro taller_colomitoro veure vídeo

    (p5 i cicle inicial)

    Visita guiada a l’exposició de Manolo i Picasso durant la qual ens fixem en la relació d’amistat que van tenir i en els elements comuns en l’obra d’ambdòs. Es comenten trets bàsics de la tècnica del gravat. En acabar fan un taller d’estampació.

  • PLANXA DE GOMA - ABSTRACCIÓ

    visita_abstraccio taller_abstraccio veure vídeo

    (cicle mitjà)

    Visita guiada a l’exposició de Picasso durant la qual, tot fixant-nos en la seva obra, repassem principalment el concepte d’abstracció. Es parla també del gravat com a tècnica artística. En acabar els nens i nenes fan un taller de gravat en planxa de goma.

  • PLANXA DE LINÒLEUM - ABSTRACCIÓ

    visita_abstraccio taller_abstraccio   veure vídeo

    (cicle superior)

    Visita guiada a l’exposició de Picasso durant la qual, tot fixant-nos en la seva obra, parlem de diferents tècniques del gravat, detallant principalment la del linòleum. En acabar els nens i nenes fan un taller de gravat en planxa de linòleum.

  • LINÒLEUM + PAPER DE SEDA - RETRAT D’UN COMPANY

    visita_gravat_retrat gravat_retrat veure vídeo

    (eso i batxillerat)

    Visita guiada a l’exposició de Picasso durant la qual, parlem de les diferents tècniques del gravat existents i de quin orígen històric té el gravat. Després els nois i noies fan un taller de gravat amb tècnica mixta.

  • PUNTA SECA - RETRAT D’UN COMPANY

    (batxillerat)

    Visita guiada a l’exposició de Manolo i Picasso durant la quan ens fixem en la relació d’amistat que van tenir i en els elements comuns en l’obra d’ambdòs, també parlem de les diferents tècniques del gravat existents i de quin orígen històric té el gravat. Després els nois i noies fan un taller de gravat amb tècnica mixta.